Sunday, 4 December 2011

hello out there~

rindu , rindu dan rinduuuuuuuuuuuuuuuuuu ! hoho . rindu merlimau lahh doe . bila dapat balik merlimau nihh ? merlimau tu kat MELAKA lahh . takkan taktau kott ? erghhhh~ =)

lama dah terperuk kat negeri sembilan nihh . rasa nak balik merlimau cepat-cepat pulak . haaa tu lahh dehh ! hahah . bila dah kat merlimau , gedik nak balik negeri sembilan . bila dah kat negeri sembilan , gedik nak balik merlimau ! =)

pendek kata , dua-dua tempat sgt awesome plus special gilaaaaaaaa bg aku ! actually , aku sendiri pon tak tau kenapa . heeeee =)

haaa nampak kan tu ? MERLIMAU
*takde motif =D


*leena , anis . bila kita nak balik merlimau nihh ?

Posted on 2:38 pm by Aina Zaihar

1 comment

Friday, 18 November 2011

hello out there~

aku nak kongsikan satu cerita yg agak menarik lahhh jugak kan . maybe ade yg dah baca . tak kiraaa ! nak share kan jugakkk . heee =)


Seorang wanita sedang bekerja di sebuah pejabat pos di California. Beliau tidak menggunakan span untuk perekat sampul suratnya tapi sebaliknya menjilat pelekat sampul surat yang dipegangnya.


Pada hari yang sama juga wanita itu mendapati terdapat satu luka kecil pada lidahnya. Luka itu membengkak. Wanita tersebut terus pergi berjumpa doktor untuk mendapatkan rawatan kerana risau akan lukanya. Tetapi setelah diperiksa oleh doktor tiada apa yang tidak kena dengan lidah beliau dan doktor menganggap bahawa ia hanya lah luka kecil dan 
bengkak biasa.

Wanita itu tidak merasakan sakit atau kebas walaupun lidahnya bengkak. Tetapi setelah hari berganti hari. Bengak pada lidah wanita tersebut semakin membesar. Dengan rasa yang tidak puas hati beliau terus
berjumpa doktor kembali dan memaksa doktor berbuat sesuatu pada lidahnya. Doktor tersebut terus mengarahkan wanita itumenjalani ujian x-ray.

Keputusannya doktor tersebut mendapati terdapat satu benjolan pada lidah wanita itu. lantas doktor menasihatkan agar wanita itu menjalankan pembedahan kecil pada lidahnya untuk memastikan punca benjol pada lidah wanita tersebut.

Tetapi apa yang berlaku ialah sebaik sahaja doktor memotong bahagian yang benjol tersebut, seekor lipas keluar daripada lidah wanita itu !!!


Kesimpulannya terdapat telur lipas pada pelekat sampul surat
yang 
dijilatnya. 
Telur lipas mampu menetas didalam lidah dan kelembapan di dalam 
mulutnya. I
ni adalah kisah benar yang ditulis di dalam berita CNN.


Andy Humes menulis:
“Saya pernah bekerja di dalam kilang membuat sampul surat. 
Anda tentu tidak percaya jika saya mengatakan didalam tangki pelekat 
untuk diletakkan pada penutup sampul surat terdapat beraneka benda

yang terapung di permukaan “tray” gam tersebut! 
Saya sudah bertahun tidak mengamalkan perbuatan menjilat perekat 
sampul 
surat sebaliknya saya menggunakan span basah. 
Saya juga pernah bekerja di sebuah syarikat percetakan. Majikan 
tidak 
membenarkan pekerjanya menjilat sampul surat. 
Saya tidak pernah faham mengapa."



“Satu hari apabila saya menarik satu palet sampul surat sebanyak 2500 kotak. Di belakangnya terdapat banyak sekali lipas dan telur lipas di suatu sudut pada kotak kertas. Saya melihat beberapa ekor lipas
sedang menikmati gam pada sampul-sampul surat tersebut
!!!”



*eiiii , geli doeeee ! memang taklahh kan nak buat macam tu lagi . yucksss !! >_<

Posted on 12:53 pm by Aina Zaihar

4 comments

hello out there~




fuiyooooooo~ lama gilaaa tak update blog ! nampak tu ? bersarang dah doee blog nihh . siap ade spider lagi ouhhh . hahaha . so , ada sape-sape yang baik hati lagi murni nak tolong bersihkan balik ? heeeee

Posted on 12:20 pm by Aina Zaihar

No comments

Tuesday, 25 October 2011

hello holla ..

korang , korang . nak bagitau korang nihhh . tapi macam malu pon ade gak tau . huhu . macam mane ehh nak cakap ? means , macam mane nak start bagitau kat korang semua . aiyakkkk ! susah betol lahh bila dah ade someone special nihh , pastu nak bagitau korang kan . mesti korang cakap aku nihh heboh benar lakk aihh nak bagitau pasal sayang aku nihh kan . lantak korang lahh nak cakap ape pon . yg penting aku memang nak kasi tau korang semua gak . ade aku kesah ?? HAHAHA . kitorang nihh simple je pon =)


right now , aku dgn dia memang stay agak jauh . tapi , takpe . kitorang still lagi boleh had kan diri masing-masing . pandai nak jauh-jauh , pandai diri sendiri lahh kan . dah nihh yg kitorang pilih =) terima je lahh . tapi satu je yg aku takot . sebab dia nihh boleh dikatakan PUBLIC FIGURE !! erghhhhhhh~ takleh jadi jugakk . takot lahh wehhhh . korang , jangan amek dia dari aku tau . dah sayang gilaaaaaaa dah kat dia nihhhh !! hurmmmmmm~ hope lahh kan . doakan kitorang tau . awwwww~ <3 <3

nihh lahh sayang aku tuuuuu~ amacammm ?? >_<

please dont steal him from me !!
he's MINE !! <3





*actually , dia nihh keeper for MANCHESTER UNITED , David de Gea Quintana !! HAHA . minat gilaaa seyhh kat dia nihhh . hihi . jangan curi tau dia nihhh . HE'S MINE !!

Posted on 12:59 pm by Aina Zaihar

No comments

Friday, 21 October 2011

Salam korang semua =)

nampak kan title kat atas tu . erghhhhhh~ tension gilaa kottt . patotnya aku balik negeri sembilan dah this week . lecturer aku cakap , class for this week maybe until 6pm sebab ade presentation . so , aku decide tak balik lahh . gilaa nak tunggu bas kat pekan merlimau tu dekat-dekat pukul 7pm . memang taklahh kan nak ade bas lagi . okay , aku pon pegi lahh kelas marketing tu dgn best nyaaaaaa ! HAHA . time aku sampai kat jabatan , aku terserempak dgn Madam Salolo (bukan nama sebenar) , lecturer for marketing class aku lahh kan . dia cakap , maybe kelas lewat sikit cuz dia ade meeting . okayyy , tunggu lagi ! =,=

kitorang tunggu pny tunggu , sampai lahh pukul 4pm . tak datang-datang jugakkk . erghhhhh ! tension sungguh . pastu , dalam pukul 4.15pm gitu lahhh . tibe-tibe ade budak kelas nihh cakap , "wehhh , madam cakap meeting dia tak habis lagi . korang nak tunggu ke nak balik ?" semua dah buat muka macam nihhh  =====>  =,=


yessss ! sgt best cuz tak pasal-pasal pulak takde kelas marketing tu . memang sangat best seyhhhhh ! penat aku berkorban untuk kelas nihh sampai sanggop tak balik tau . last-last , takde . gilaaaa doe ! erghhhhh~ sumpahhh nak nangis . dah lahh lama tak balik rumah nihh . nak pintu doraemonnnnn ! nak balik . nak jumpa mak , abah , adik-adik aku . semua-semua lahhhhhh ! ishhhh , sedih betol lahhh . okay takpe , next week confirm aku balik jugakkkk ! yeayyyyy~ =D


Posted on 5:31 pm by Aina Zaihar

No comments

Wednesday, 19 October 2011

walawehhh ! jam sekarang nihh 1.24am . aku tak tido lagi nihh . huhu . esok ade kelas OSHA , pukul 8.00am . erghhhh~ nak kena bangun awal lahh nihhh ? OSHA , is stands for Occupational Safety and Health Administration .  kelas nihh tak pernah kitorang nak datang awal doee . mesti lambat gilaa ! HAHA . paling kurang pon lambat 15minit lahh jugak . ngeeeee~ kelas tu pon just one hour . mane lahh tak terbangun . huhu . so , esok pagi aku berazam nak bangun awal , boleh datang awal kan . takde lahh asyik kena denda je ! HAHAHA . best kan ? memang student terbaik lahh kitorang nihhh~ =)

nihh dia OSHA nyaaaaa~ 

Posted on 1:34 am by Aina Zaihar

No comments

Tuesday, 18 October 2011

Firstly . assalamualaikum korang bg yg muslim ! heeee *aku budak baik lahh* hai haii korang semua , bg yg non-muslim . aku budak baru actually  dalam dunia blogging nihh *even before this dah ade account . mati dah kott* HAHA . so , hope you guys dapat lahh tolong-tolong aku nk edit ke ntah apa-apa lagi yg patot aku buat untuk blog aku nihh kan . heeee . budak baru + blurr kena selalu diajar kan ? betol tak ? HAHA =) for the first entry , aku dapat edit blog aku nihh se'simple' mungkin . huhu . sorry kalau tak barapa nak cantik . aku pon malas nk buat DA BOOM sangat . nanti-nanti baru aku edit yg kaw-kaw punya . hihi . so , just wait kan je lahh ehh apa yg jadi kat blog aku nihh nanti . weeeeee~ the most important is , jangan lupa FOLLOW BLOG aku tau . tau tau ? sayang korang lebih lahhhh :)

Posted on 10:15 pm by Aina Zaihar

No comments