Monday, 26 March 2012

Assalamualaikum and hello there ..

haaa nampak title aku tulis tu ? ngeeee . memang penat kerja housekeeping nihh . lebih rela buat kerja F&B , rolling table banyak-banyak , angkat table banyak-banyak ! daripada buat kerja housekeeping yang seriously SANGAT MEMBOSANKAN ! buat badan aku penat jekk . lagi rela duduk kitchen berejam , biar badan lenguh pon takde hal lahh . kerja housekeeping lagi lahh teruk . buat aku rasa nak gilaaa ! :(




you know what , ni department yang last yang agak lama aku nak kena hadap . 56DAYS ! gilaaa ape ?? baru 3 hari dah lepas . ade lagi 53 hari ?? ohmaiiii ! sumpah aku tak larat ! sakit pinggang , sakit semua . sometimes tu rasa nak nangis jekk . yang buat aku pelik , staff kat situ steady jekk . ngeeeee ! ade lahh 2 3 orang budak baru lepas SPM kerja kat situ as a housekeeper . lama gak diorang bertahan . kalau aku , sorry lahh nak tahan lama-lama . memang baru 2 3 hari kerja , aku dah chow carik kerja lain dahh . penat , serious !

bila nak berakhir ni semua ?? aku tak larat ! erghhhhh~

but it's okay ! aku akan cuba untuk kuatkan hati , kuatkan semangat ! insya'allah semua ni tak lama je lagi kan . huhhh tapi lama lagi nak habiskan masa kat department nihh . kena buat-buat macam sekejap je nihh . chaiyokkkk aina ! :D *sejak bila guna CHAIYOK nihh*

*byebye peeps*

Posted on 12:39 pm by Aina Zaihar

No comments

Thursday, 22 March 2012

Assalamualaikum and hello there ..

mata akan jadi PANDA pada esok hari ! hahahah . kenapa aku cakap macam nihh ? hehhh aku baru balik kerja 11pm tadi . teruslahh hang out dengan bestie aku dan budak-budak terencat ! HAHAHA . nak upload picture takde pulak kan . aku , eallyna bieber , kyra annysa , eyy raa , merul morales , dinie faliq dgn sorang kawan mereka :)


esok masok kerja 7am . haaa memang best ! :D tapi , takde hal lahh kan . sebab aku lepak dengan orang memang boleh masok kepala . sampai tengah malam pon takpe kan . kalau tak , memang taklahh kan nak lepak sama ! HAHAHA . lepak dengan orang yang takde pasal :D

lama punya pasal kan tak lepak . so , malam ni kasi balas dendam ! hahahahaha . kerja pagi , pon pagi lahhh . ade aku kesah ! dah lahh last FnB esok . lepas tu , masok housekeeping pulokk ! aiyakkk~ penat sungguh lahaiiii =,=''

time housekeeping , bila entah nak lepak . sedihh sedihhh ! *padahal , lagi lahh senang nak hang out kan* HAHAHAH

errr aku rasa , ape aku cerita malam nihh , macam takde motif kan ! ahh ape aku peduli . HARHARHAR :D

*byebye peeps*

Posted on 2:57 am by Aina Zaihar

No comments

Tuesday, 20 March 2012

Assalamualaikum and hello there ..

lama dah tak berconteng-conteng kat dinding blog aku ni . dah masok 2012 kott . berhabuk balik lahh dinding blog ni ! :D

just nak share sikit je . aku masok kan gambar sikit dulu ye :)


nampak kan ape yang aku tulis tu ? ye , aku memang lagi suka berdiam diri ! tapi kenapa ramai yang salah anggap ? bila kita ni diam jek , mesti nak heboh kata macam ni . "haaa mestilah kau yang salah . diam je ! tak reti-reti nak back up diri sendiri" . hello , fatwa mana cakap kalau DIAM TU ERTINYA DIA BERSALAH ?? takde aku rasa . bila someone tu diam , banyak maknanya . mungkin dia tengah berfikir , malas nak cari gaduh , malas nak besar-besarkan hal dan banyak lagi lahh ! :)

seriously , aku tak suka nak besar-besarkan something yang bagi aku sangat lahh remeh . malas lahh . lagi-lagi , bukan salah aku ! apa seyhh ? lagi lahh aku malas nak ambik port . so , alternatif yang aku ambik hanyalah dengan BERDIAM DIRI . kan senang macamtu . takde yang akan rasa sakit hati ! yes , aku yakin akan itu . kita kan kena yakin dengan diri sendiri . kan kan kan ? :)

biarkan je lah ape yang orang luar nak cakap pasal aku , nak mengata aku ke ape ke . aku tak kesah . I DON'T CARE AT ALL ! :) lama-lama akan penat jugak mulut orang luar tu kan . at least , aku jugak yang tau ade orang care pasal aku . sebab asyik nak bercerita pasal aku je kan . HIHI . bersyukur sangat-sangat ! manelah pernah ade orang buat macamtu kat aku kan :)

ape yang aku tahu sekarang ni , aku nak teruskan hidup macam biasa . malas nak fikir masalah yang remeh sangat-sangat bagi aku . takde guna kan . seriously , buat kepala aku sakit . buat kepala aku semak ! aku nak buang jauh-jauh benda tu semua :)

aku akan pegang kata-kata aku tu sampai bila-bila ! :)




*byebye peeps*

Posted on 12:00 pm by Aina Zaihar

No comments