Saturday, 29 December 2012

Assalamualaikum and hello there ..

Perempuan kaki bola? haa it's kinda weird ke bila dengar perempuan kaki bola, perempuan minat bola? i don't think so! :) sebab aku with myBESTIES memang boleh dikatakan kaki bola. haa minat gila dengan bola nihh! haaa faham kan di situ? :)

hati bola :D


aku ada dua storys pasal bola ni. jemput baca ye!


first story ..

dulu seriously aku malas gila nak ambil tahu pasal bola ni. lagi-lagi team MALAYSIA! erghhh aku rasa macam hapee lahh tengok bola ni. kalau aku tengok pun, confirm aku bantai gelak. bola yang satu pun nak kejar macam gila. time tu aku tak fikir rasional pun pasal bola ni. bagi aku, siapa yang tengok bola ni sangat lah rugi, sangat lah entah pape! memang aku pandang remeh je. tapi aku memang dah suka MANCHESTER UNITED! hehe. just kat team MALAYSIA lah aku kurang gila

bermulanya arena aku tengok bola ni bila kala aku dekat rumah aku, NEGERI SEMBILAN lahh. abah, mak, adik aku yang ariff tu memang kaki bola. perghhh semangat nau tengok bola! aku pun pelik. bila ada bola team MALAYSIA ni aku try untuk join diorang tengok match tu. tak kisah lahh match Liga Super Malaysia ke, Liga Premier Malaysia ke. aku try jugak untuk join diorang ni tengok match. mula-mula aku blur sebab aku tak kenal sangat pun player Malaysia ni. certain people je aku kenal :D lama kelamaan, aku pun jadi ketagih nak tengok match bola ni. haaa kan dah! penangan sungguh lahh mak abah adik aku ni -__- tapi seronok! dari situ lahh aku mula kenal player MALAYSIA ni :)


selamanya :)

team HARIMAU MALAYA :)

dah nampak kan player MALAYSIA kat atas ni. haaa semua tough-tough kan? sila gerun dengan team HARIMAU MALAYA ni okay! :)



second story ..

aku nak story pasal team lagi satu ni yang aku support memang gila-gila lahh! MANCHESTER UNITED :)


selalu di hati :)

mereka :)

aku minat MU ni memang dah lama. time aku primary school tak silap aku. memang peminat tegar lah! :) tapi dulu aku kurang dapat tengok match diorang ni. apatah lagi kenal player MU. susah sikit aku nak ingat. apa yang aku tahu dan aku ingat, aku memang SUPPORT MANCHESTER UNITED! tak pernah berubah dan tak pernah terfikir pun nak support team lain. AKU BUKAN LALANG OKAY! :) dah satu tu, satu je. tak perlu nak tukar-tukar ni semua bagai. kan kan?

saat paling gila-gila tengok match masa awal tahun 2012. time tu Barclays Premier League (BPL) 2011-2012. memang lincah gila lahh kitorang time tu. aku, leena dengan anis! haaa memang tak pernah miss aku rasa :) yelah, masa praktikal kan. tak fikir pun pasal assignment, test ke quiz ke apa pun. heaven je rasa! HAHAHA. port biasa apa lagi, Subaidah MITC lahh. haaa mapley favorite!

antara kitorang bertiga ni, just aku dengan anis je yang MU. leena pulak je yang chelsea. the only one lah konon! lain lahh kau leena :p tu yang selalu kena bahan tu kan. padan muka kau! HAHA

team ni memang selalu dah kan kena kutuk dengan supporters lain. dah biasa dah tu dan aku sangat tak hairan! HAHAHA. tapi yang aku tak boleh nak terima bila supporters team ni yang kutuk team MU ni. apa kejadahnya wehh korang?? nak kata player team ni main macam &*%$^*$#%@#!^& pulak. dan macam-macam lagi lah. takkan nak list kan pulak kan. hello kenapa perlu nak ngutuk pulak??? dah professional sangat ke korang nak jugde diorang bila diorang atas padang? ishh ishh! kasi lahh supoort yang berhemah sikit. barulahh syok kan. baru nampak yang kita ni betul-betul PENYOKONG TEGAR! jyeahhhh :D









tak kiralah team ni down ke tak ke. aku tetap dengan MANCHESTER UNITED aku ni. TAKKAN PERNAH BERUBAH. selamanya! GLORY-GLORY MANCHESTER UNITED a.k.a GGMU!! :)


*goodbye peeps
ASSALAMUALAIKUM :)


Posted on 7:17 pm by Aina Zaihar

2 comments

Tuesday, 25 December 2012

Assalamualaikum and hello there :)

apa perasaan bila kita first time blind date? haaa seronok kan. cuak tu kalau pergi buat blind date dengan crush :D seronok sebab jumpa kakak sayang aku yang seorang ni. UMMI FATIHA ROSIDI nama dia :)

aku kenal akak yang cun melecun malatop ni kat mlife. social networking gak. lama tak bukak dah. tak tau apa cerita dengan mlife sekarang ni :D mungkin dah makin maju. HAHAHA. ontah lah jang oii!

sebelum aku kenal kak hanna ni, aku kenal dulu dengan sorang big bro aku ni. aku panggil dia RIE. nama yang panjang sikit CHEK PHARIE. haa mula aku tegur dia dulu, aku nampak mamat ni macam kemain lahh kereknya. takut-taku berani je nak tegur dia. HAHA. last-last contact punya contact, tukar lahh phone number dengan rie ni. kawan rapat gila dengan rie, then kenal pulak lahh dengan sorang akak cun ni. haa KAK HANNA aku lahh! :)

kitorang kawan time tu aku still SPM, form5 lahh kan. tahun 2009. haa sekarang dah 2012. 3tahun kawan barulah dapat jumpa kak hanna. tapi, chek pharie belum aku ketemu lagi!

tarikh aku dating kejap dengan kakak aku ni 16December2012 yang lepas. kebetulan kak hanna ada bagitahu aku yang dia sekarang kerja kat melaka. cantik sangat lah tu! dapatlah p dating dengan dia. sebelum ni plan punya plan aku nak datang lepak KL asyik tak dapat je. ada je halangannya. kalau tak, dapatlah aku gathering ramai-ramai dengan kaum kerabat rie dengan kak hanna. confirm best gilaaa!

bila dah kat melaka tu, aku pun tergerak lahh nak call kak hanna ni. kebetulan sungguh dia pun kat melaka jegak. yeayy! ada can nak dating. kejap pun jadilah kan. haa pastu kitorang pun jumpalah kat mcd DP. ehemm ehemm she's coming with someone lahh. kacak lagi! tak sempat pulak nak snap gambar curik-curik kan :D *alamak kantoi* HAHA. paling aku suka apa tau. kak hanna is a very talkative person! ouhhmyyy! serious aku suka dia <3 <3


kak HANNA, me and leena :)

kak, sorry lahh aina kurang bercakap time tu. hihi. rasa malu-malu tu still ada lagi. tapi, rasa nak peluk-peluk akak je time tu. seriously! hihi. tunggu nanti kita dating kali kedua, tiga, empat and so onnnn! haa time tu dah takde rasa malu dah :p

CHEK PHARIE, bila dapat jumpa rie pulak ni?? -__- HAHA. apa kata rie turun melaka. kita lepak sini sekali dengan kak hanna. dia kan lama kat sini :p


here they come! CHEK PHARIE bersama KAK HANNA :)

OUHH I AM REALLY SORRY BECAUSE I STEAL YOUR PICTURE WITHOUT YOUR PERMISSION. hehehe tak marah kan? kan kan kan? sayang korang lahhh! muahhx! nanti kita dating, aina nak snap banyak-banyak picture dengan korang. hope panjang umur and sempatlah aku jumpa MYBIGBRO and MYGORGEOUSSIS ni. amin aminnn! :')


okay guys. tunggu nanti aku punya entri yang lain pulak. nak membebel banyak-banyak lagi! :)

*byebyeee. assalamualaikum*

Posted on 10:51 pm by Aina Zaihar

No comments

mata panda?? awesome tak? :D

kalau kita kurang tido, haa mata panda lahh jadinya. nak tengok hasilnya? haa ni diaaaa :D


so, cukupkan lah rehat korang tu yee. tapi jangan terlebih rehat pulak :)

*tata peeps*

Posted on 1:02 pm by Aina Zaihar

No comments

Monday, 24 December 2012

just a word for you

RINDU! :'(



Posted on 10:56 pm by Aina Zaihar

No comments

Disebabkan lama dah aku tak publish pape kat blog tersayang aku ni. aku nak post banyak-banyak hari ni :D

cuti dah nak dekat one week dah ni. aktiviti? hehh takde menda pun aku buat. tapi aktiviti yang lama aku tak buat, baru aku nak buat in this week. hehehe

pernah dengar word ni? KARAOKE!! confirm pernah kan? yeahh benda tu lahh aku nak buat nanti. makcik kesayangan aku yang sorang ni lah yang ajak aku. namanya AIN! haa dia ni pun sama kepala dengan aku. mula-mula aku ajak kau karok, perghhh! malu-malu lah konon. HAHAHA. takleh blah sungguh. kau tengok sekarang. haa lebih sudu dari kuah! :p

lama kott tak pegang mikrofon. last hari tu pun dalam bulan 8 ke 9 entah. dengan lagi sorang makcik kesayangan aku ni. LEENA! kat tempat lama mapley subaidah. dah bukak karaoke baru dah kat sana. not bad! tu lahh yg last. 2hours kott kitorang bedal. kan leena kan? :)


yeahh KOTAK HIJAU :)

this week nak pergi kat jusco. GREENBOX! tu tuuu yang kat atas tu. awesome doe kat sana. haaa 3hours just for rm10++. murah gilaaaaaaa! siap makan minum. rugi siapa yang tak try sana. ni nak pergi sana, dah mintak izin awal-awal kat mak aku. haaa ain! baik kan aku? wakaka. contohi lahh sahabat mu ini ye, cik ain :p

tapi yang sedihnya. hanya kami berdua sahaja yang pergi. apa lagi, driver tarak, bas lahh. yelah, masing-masing takde lesen lagi. HAHAHA. sedihhhh! imbau kembali di zaman persekolahan. haa bas lahh jadi perantaraan antara kami dengan jusco. sampai uncle bas pun naik kenal kitorang :D

kepada sesiapa pun yang mahu menjadi driver kami, atau kata sopannya nak join sekaki. sudi-sudilah contact aku ke ain ke ehh. ehh ehh? heeee. kami lagi menggalakkan lagi lahh gengBFF tu haaa. takkan duk rumah je kott, korang? ayooo. tak muda langsung lahh wehh :p

okay, tata! :)


*lagu apa yang aku nak bedal, dah ada list dah ni dalam kepala otak. walawehhh! mau balik-balik rumah je hilang terus suara aku. haa bahana karaoke! :D

Posted on 8:30 pm by Aina Zaihar

No comments



Tarikhhh.. hmm sesuatu yang sangat penting dalam hidup seseorang :)

20 February 2011. tarikh ni cukup bermakna bagi aku. seriously! even tarikh ni just the beginning of our friendship, ianya sangat besar bagi aku. kalau tak, aku tak kenal siapa kau. aku tak tau wujudnya orang yang macam kau ni. thanks alott sebab jadi kawan aku! aku sayang kau sampai bila-bila! :')

that's why i'm in love with FEBRUARY! forever..

Posted on 7:45 pm by Aina Zaihar

No comments