Assalamualaikum and hello there..

lambat pulak aku nak update cerita yg satu ni. 23rd March 2014 yg lepas tarikh yg agak keramat lahh jugak bagi aku. sebabnya? hahh ni yg nak cerita ni. time tu lahh hari konvokesyen aku.. I'm a diploma holder in Hotel Management and Catering. alhamdulillah! :)


Majlis Konvokesyen Politeknik Merlimau Melaka kali ke-13 berlangsung kat Dewan Platinum, Politeknik Merlimau Melaka (PMM). majlis konvo ni ada 3 sidang:

Sabtu, 22 Mac 2014
Sidang 1: Jabatan Kejuruteraan Mekanikal & Jabatan Kejuruteraan Awam
Sidang 2: Jabatan Perdagangan

Ahad, 23 Mac 2014
Sidang 3: Jabatan Pelancongan dan Hospitaliti (JPH) & Jabatan Kejuruteraan Mekanikal

aku ni dah tentu tentu lahh sidang 3, JPH. 

hari jumaatnya tu, 21st March aku kena pegi PMM untuk ambil jubah, rehearsal konvo, nak register semua bagai. tapi motif aku yg paling pentingnya nak jumpa girlfriends aku yg lagi dua org tu. siapa lagi kalau bukan LEENA dgn ANIS :) rindu kott. lama gila berbulan tak jumpa mereka oiiiiii! lepas settle ambil jubah tu semua, kami lepaking duluuuuuu. bercerita macam hape dahh memasing :) rindu koranggggg!




BELANJA GAMBAR SIKIT.. kehkehkehh

okay.. berbalik semula ke cerita aku yg tadi tu. pung pang pung pangg pung pang.. tetiba je dah hari ahad. dan tibalah hari keramat aku bersama sahabat seperjuangan aku selama 3 tahun belajar sesama sebagai pelajar diploma kat PMM ni. biasalahh kalau majlis yg penuh dgn adat istiadat bagai ni. kena berkumpul dulu, beratur sepanjang alam untuk kami jalan masuk ke Dewan Platinum. fuhhh masuk je dalam dewan tu, memg berdebar habis aku haa. apa motif aku berdebar pun tak tahu lahh. kehkehkeh! jejak je kaki ke dewan tu, amboihhhh! music kemain istiadat lagi haa *aku tak tau nak kata tu music yg mcm mana* 

lepas je jalan semua tu dgn muka selenga aku *sbb tudung time tu aku rasa spoiled gila* okay abaikan! HAHA. kami diminta untuk mengambil tempat kat tempat yg sepatutnya. dah settle semua student duduk kat tempat memasing, biasalah kalau ada lagu Negaraku, lagu negeri Melaka. lepastu dgn ucapannya lagi *okay bosan* 

dipendekkan cerita. line aku punya turn pulak untuk naik atas pentas. fuhh fuh fuhhh! berdebar sampai gigil kepala lutut aku haaaaaaaa *lap peluh* risau wehhh! dapat pulak akak tu kata "jalan baik baik dik. jgn tersadung". uiii dasat akak ni bg semangattt! HAHAHA. masa yg aku tunggu pun tiba. dengan bangganya aku dengar nama aku disebut, fuhh aku jalan naik pentas sikit punya sopan oii. kalah wanita melayu terakhir aku rasa! kehkehkeh :D lepas turun je tangga kat hujung pentas sana, berakhir lahh segala kecuakkan! 

aaaaa happynya aku rasaaaaaaaaaa! rasa mcm nak ulang naik pentas pun ada jugak. pung pang, pung pangggg.. majlis pun selesai. apalagi, keluar dewan, masa untuk ketemu family dan bergambarrrrrr! keluar je dewan, ramai gila family memasing menunggu. wahhhh ini bagus ini! seronok bangetttt :D aku pun tercangak cangaklahh cari mak, abah, along, abg ipar aku, adik adik aku & cik abg aku. ehehehe :)

bestnya bila sampai je kat mak abah semua, ada bunga tengah tunggu aku jugak! haaa ni yg iolls suka :) rasa nak nangis pun ada senonyaaaaaa..! okay, cerita pun dah habis. aku nak belanja gambar lagi. penat typing haa. tengoklahh gambar gambar ni semua yeeeeee.. :)

i'm a Diploma Holder :)




Paklong & Maklong pun datang jugaaaa :)


 terima kasih sbb datang! gua sayang lu lebih lahh <3

ada dua tudung berbeza? okay abaikan! ada banyak lagi gambar senonyaaaaa.. malam ni, ni je lahh yg mampu aku update. penat dah mata, tangan ni semua dari petang dok edit segala bagai kat blog aku ni.next post aku update yg tu pulakk yeeee :) 

byebye peeps
assalamualaikum..
:)




Reactions: